Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked Kopior Klockor

Dessa 37 mm stora nyheter är tillverkade i 18 karats vit- eller roséguld, vilket ger båda replikaklockorna en elegant ton-i-ton-estetik, som kontrasteras av en färgad innerboett i ljusblått eller lila. Båda klockorna kombinerar elegans och förfining och visar upp den självlindande kalibern 3132, vars genombrutna arkitektur betonar skickligheten hos Audemars Piguets hantverkare.

Boetten och armbandet på de två nya lyxiga replik Audemars Piguet 37 mm Royal Oak Double Balance Wheel Openworked-modellerna är tillverkade i 18 karat vitt eller rosa guld. Den ädla metallen förstärks av kollektionens raffinerade dekorationer, som växlar mellan polerade och satinborstade ytor som leker med ljuset och understryker den geometriska arkitekturen hos Royal Oak.

Replica Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked

Royal Oak Double Balance Wheel Openworked © Audemars Piguet Kopior Klockor

 

Guldets färg återkommer i urverkets rodiumtonade och roséguldtonade finish, vilket skapar en elegant monokrom estetik. I 18 karats vitguldsversionen kontrasterar de fasetterade visarna och indexen i rosa guld med självlysande material mot det rodiumtonade urverket, som framhävs av en ljusblå innerboett som ramar in dess många detaljer. Modellen i roséguld har visare och index i vitguld, även de fyllda med självlysande material. Det roséguldfärgade genombrutna urverket framhävs av en lila innerboett som ger replikuret en touch av färg och modernitet. Båda klockorna är försedda med signaturen ”Audemars Piguet” tryckt på undersidan av safirglaset.

De två billiga Audemars Piguet replikaklockorna levereras med ett extra ”large square scale” alligatorband som matchar färgen på den inre ramen, vilket ger både kontrast och elegans till designen.

Dessa nya bästa falska klockor drivs av Calibre 3132, ett självlindande urverk utrustat med en dubbel balanshjulsmekanism. Denna patenterade innovation, som lanserades av Audemars Piguet 2016, ger replikuret förbättrad precision och stabilitet. Genom att införliva två balanshjul och två hårfjädrar monterade på samma axel, oscillerar systemet i perfekt synkroni. Det dubbla balanshjulet är synligt på båda sidor av boetten och ger en sällsynt glimt av klockans bultande hjärta.

De genombrutna broarna på vardera sidan av Audemars Piguet Royal Oak replikaklocka avslöjar vissa komponenter i kugghjulet. Deras geometrier skars ut med CNC-bearbetning (Computer Numerical Control) innan de förfinades till önskad form. Varje komponent har sedan färdigställts och dekorerats med hjälp av urgamla tekniker. De polerade V-vinklarna återspeglar det noggranna hantverk som låg bakom deras tillkomst, eftersom denna precisionsnivå endast kan uppnås för hand.

Den genombrutna oscillationsvikten matchar boettens färg och kompletterar på ett harmoniskt sätt den kontrasterande designen hos de nya referenserna.

Replica Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked

Att balansera estetik och funktion, openworking, har varit en Audemars Piguet replika specialitet sedan 1930-talet. Denna konst består i att avlägsna så mycket material som möjligt från huvudplattan och broarna för att släppa igenom ljuset och avslöja mekanismens skönhet och finess utan att kompromissa med funktionaliteten. Det kräver därför sann urmakarmästerskap och en djupgående kunskap om material och efterbehandlingstekniker.

Replica Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked