Den Perfekta Repliken av Cartier Tank Asymmetrisk

Tank gick igenom olika inkarnationer innan Louis Cartier gav klockan en bokstavlig twist 1937 när han introducerade Parallélogramme, eller Asymétrique, med urtavlan förskjuten 30 grader åt höger. Man skulle kunna tro att det skulle vara störande att ha klockan 12 i det övre högra hörnet på en replikaklocka, men för dessa ögon känns det omedelbart rätt. Med det sagt, om du frågar dig själv ”varför?” så är detta förmodligen inte den Cartier replikaklocka som passar dig – kanske är du bara inte tillräckligt fransk.

Den bästa kvaliteten replika Cartier Tank Asymétrique är utrustad med den interna 1917 MC, den manuella vindrörelsen som introducerades 2018 på Tonneau de Cartier. Den falska Asymétrique har omgjorda arabiska siffror och index och finns i rosa guld med en grå urtavla och armband (27 200 CHF), i gult guld med en champagnefärgad urtavla och brunt armband (27 200 CHF), och i platina med en silverfärgad urtavla, rubin cabochon och grått armband (30 800 CHF). Varje modell finns i en begränsad upplaga på 100 numrerade exemplar.

Det finns också en skelettversion, utrustad med 9623 MC-urverket, speciellt utvecklat för den schweiziska replikaklockan. Skelettet finns i gult guld på ett brunt eller grått armband, i platina på ett blått eller svart armband och i en ädelstensinfattad platinaversion på ett svart eller glänsande blått armband. Varje modell är begränsad till en numrerad serie om 100 exemplar.

Sedan 2015 har Cartier släppt numrerade limiterade utgåvor som en del av Privé-kollektionen, modeller som ”lyfter fram husets legendariska klockor”. Den perfekta replikan Cartier Asymétrique följer tidigare Cartier Privé-utgåvor inklusive Crash, Tank Cintrée och Tonneau-klockan.