IWC Portugieser Hand-Wound Tourbillon Day & Night Billig Replika Klocka

Schaffhausen-baserade varumärket IWC är helt fokuserat på sin Portugieser-kollektion i år. Medan förra året såg smash hit Ingenieur återfödas, för Watches and Wonders 2024, har varumärket bara meddelat nya replika Portugiesers. Portguieser-boetten har uppdaterats, men de flesta av nyheterna är inte helt nya. Det finns dock två undantag, och en av dem är den helt nya billiga repliken IWC Portugieser Hand-Wound Tourbillon Day & Night.

IWC Portugieser Handwound Tourbillon Day Night IWC545901 Replika

Replik IWC Portguieser Hand-Wound Tourbillon Day & Night (Ref. IWC545901) har en solid 18k Armor Gold boett som mäter 42,4 mm över och 10,8 mm tjock. Det är ganska tunt för en så bred falsk klocka, vilket sannolikt kommer att göra att den bär väldigt platt och bred på handleden – inte en dålig sak. Armor Gold är IWC:s egen roséguldlegering, som är hårdare och mer hållbar än det 5N-guld som vanligtvis används. Boetten har en borstad boett och polerad topp och boettring, plus ett kupat safirglas och en utdragbar krona. 60 meters vattentäthet gör den lämplig för de flesta aktiviteter utanför poolen eller havet, men 60 verkar också som något konstigt spel av en-upmanship som tävlar med replikaklockor som bara har 50 meters motstånd. IWC-klockan är parad med ett svart alligatorläderarmband med ett Armor Gold-fällbart lås, men det kommer tyvärr inte med märkets snabbfrigöringsmekanism för enkla byten.

IWC Portugieser Handwound Tourbillon Day Night IWC545901 Replika

Urtavlan är en rik duk i borstad obsidian där IWC har placerat de två komplikationerna från namngivaren: en tourbillon och en dag/natt-indikator. Vid klockan 6 omger en guldring tourbillonöppningen och den flygande tourbillonen visas i sin helhet. Tourbillonen i sig är inte särskilt elegant, men det är inte heller Portugiesers boett; båda verkar antyda en mer grovhuggen typ av sofistikering. Vid klockan 9 representerar dag/natt-indikatorn en helt ny implementering för varumärket för denna komplikation. Det polerade klotet i svart och guld roterar för att ange dag eller natt beroende på tiden. Du kanske har sett den här typen av indikator tidigare, framför allt och dramatiskt från Arnold & Son, men det är nytt för IWC replika. Även om jag alltid har funnit sådana indikatorer av särskilt liten användning, måste jag erkänna att utförandet här verkar exceptionellt. Urtavlan är kompletterad med guldpläterade bladhänder och applicerade guldsiffror.

IWC Portugieser Handwound Tourbillon Day Night IWC545901 Replika

IWC Portugieser Hand-Wound Tourbillon Day & Night replika drivs av en nyutvecklad kaliber, den ”IWC-tillverkade” kalibern 81925. Denna handlindade kaliber är en utveckling av 81905, som bara har en tourbillon. Verket har ett diamantbelagt kiselurdrag för att öka effektiviteten och livslängden och är ganska attraktivt genom safirglaset i boetten. Den dekorerade guldpläterade basplattan har öppningar för fjäderhuset, kugghjulen och, viktigast av allt, dag/natt-sfären. Urverket har en 84 timmars gångreserv vid 28.800 vph.

IWC Portugieser Handwound Tourbillon Day Night IWC545901 Replika