Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow Replika Klocka

Vid ett exklusivt evenemang som ägde rum på Glass House i New York den 2 februari tillkännagav Hublot och Takashi Murakami sitt fjärde gemensamma konstnärliga projekt: lanseringen av tretton nya NFT:er och tretton unika klockor. Detta tillkännagivande är en fortsättning på tidigare projekt, genom att belöna de första köparna av replikaklockorna och samlarna av de första NFT:erna genom ett exklusivt tillvägagångssätt.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow Replika

De tretton unika NFT:erna är inspirerade av japanska videospel och TV-program från 1970-talet samt Classic Fusion Takashi Murakami All Black, det första samarbetet mellan den schweiziska klocktillverkaren och Takashi Murakami som lanseras i januari 2021. Dessa NFT:er är kopplade till en begränsad upplaga av 13 nya och unika Classic Fusion replika klockor som kommer att finnas på Watches & Wonders 2023 i Genève. Tolv av dessa replikaklockor kommer att kunna köpas exklusivt online på hublot.com, som endast kan nås av ägare av minst en av de 324 NFT:er som utfärdas i april 2022 som en del av det tredje samarbetet mellan Hublot och Takashi Murakami. Dessa 324 NFT:er erbjöds ursprungligen till ägare av en av de två Hublot x Takashi Murakami replikaklockorna (Classic Fusion Takashi Murakami All Black & Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow), innan de fick lov att bytas på den decentraliserade handelsplattformen för NFT:er, OpenSea. Perioden mellan tillkännagivandet av projektet i New York i februari 2023 och försäljningsstarten i Genève i början av april 2023 kommer att göra det möjligt för alla samlare som är intresserade av en av de nya falska klockorna att samla in en av de NFT:er som finns tillgängliga på OpenSea. Varje köpare som har turen att köpa en av de 12 nya unika replikaklockorna kommer att få en motsvarande exklusiv NFT.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow Replika

Hublot och Takashi Murakami tar replikaklockan som konstverk till en ny nivå genom att sammanföra klocktillverkning med digital konst. Den 13:e replikaklockan i kollektionen, som presenterades i New York, är Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow och den är också ett mästerverk. Med inspiration från de två tidigare lanserade exemplaren tolkar denna Hublot replika om Takashi Murakamis ikoniska emblem: den leende blomman. Här bildar blommans 12 kronblad en perfekt gradient av rubiner, safirer, ametister, tsavoriter och topas. Tack vare ett genialt kullagersystem som utvecklats av Hublots ingenjörer skapar kronbladen ett svindlande färgspektakel när de snurrar runt en axel vid varje rörelse. Den kinetiska effekten av kronbladen skapar en slående effekt mot det 45 mm stora svarta keramikhuset. Centrum av den leende blomman är placerad ovanpå safirglaset för att skapa en tredimensionell effekt. De tolv andra referenserna, som kommer att kunna köpas av innehavare av NFT:s på den särskilda e-handelsplattformen, påminner om mästarblomman och representerar ett av kronbladen. Tolv referenser för tolv timmar på urtavlan och tolv NFT:er. Hjärtat i replikaklockan slår med den tillverkade Unico-kalibern i den emblematiska Classic Fusion-designen, en unik rörelse som erbjuder en gångreserv på 72 timmar.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow Replika

Som det tredje klocksamarbetet mellan Hublot och den japanska konstnären är denna lansering ett bevis på den otroliga samlarförmågan hos detta partnerskap. Som ett andra steg kommer samlarna att ha en period på ett år under vilken de har möjlighet att byta de tolv NFT:erna på OpenSea-plattformen. I april 2024, i slutet av denna period, kommer endast den samlare som har lyckats samla in alla tolv nya unika NFT:er att vara berättigad att köpa den trettonde och mest eftertraktade falska klockan: repliken Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow. Om ingen enskild person har lyckats samla in alla tolv NFT:er kommer replikaklockan att auktioneras ut av Hublot för att samla in pengar till välgörenhet.