Falska Omega Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet

Omegas långa koppling till havet började 1932 med uppfinningen av dess första dykares falska klocka. 2011 samarbetade varumärket med GoodPlanet Foundation, en organisation som grundades 2005 och som främjar miljömedvetenhet och hållbar utveckling. Resultaten av partnerskapet är uppenbara i Omega Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet falska.

Avsedd som en hyllning till GoodPlanet Foundation och dess arbete för att bevara och skydda undervattensekosystem, repliken Omega Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet har ett distinkt maritimt utseende, med en djärv, blålackad urtavla med applicerade index. Tim-, minut- och sekundvisare är polerade, facetterade och rodiumpläterade, och den centrala GMT-visaren är gjord av aluminium. Tim- och sekundvisare och GMT-visare är belagda med en typ av vit Super-LumiNova som lyser blått i mörkret. Minutevisaren, och pricken klockan 12 på den enkelriktade roterande dykarramen, är belagda med en annan typ av vit Super-LumiNova som avger ett grönt sken. (Klicka på bilderna för större bilder.)

Omega Seamaster-PO GoodPlanet Replika

Omega Seamaster-PO GoodPlanet Replika

Datumet visas i ett fönster klockan 3 0. 24-timmars GMT-skalan är tryckt i orange på den polerade, mörkblå ramen; bäraren kan spåra tiden i en andra tidszon med hjälp av vågen och den centrala GMT-visaren. Det borstade och polerade rostfria stålhöljet, som även inkluderar en dykvänlig heliumutlösningsventil vid 10-tiden, är generösa 43 mm i diameter och vattentät till 600 meter. Den har en kupolformad safirglas med icke-reflekterande behandling på båda sidor. Det finns också ett reptåligt safirfönster i bakstycket, med ”GoodPlanet Foundation” ingraverad runt dess periferi och erbjuder en vy av replika klockans rörelse. Urverket, Omegas koaxiala Caliber 8605, har automatisk lindning och en koaxial escapement i tre nivåer med en Si14 silikonbalansfjäder.

Omega Seamaster-PO GoodPlanet Replika

Den falska klockan erbjuds med antingen ett armband i rostfritt stål (pris: 8 100 $) eller en havsinspirerad blå gummirem ($ 8 000). Omega replica har förbundit en del av intäkterna från försäljningen av varje Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet falska klocka till Foundations projekt för att bevara mangrove och sjögräs i Sydostasien och utbilda lokalbefolkningen om att skydda dessa naturresurser.

Omega Seamaster-PO GoodPlanet Replika