Richard Mille RM 57-01 Tourbillon Phoenix och Dragon Kopia

För denna RM 57-01 replika hämtar Richard Mille sin inspiration i de klassiska asiatiska myterna – Fenixen, en övernaturlig fågel och Draken. Tillverkade av 3N roséguld, dessa legendariska figurer som bor i rörelsens inre är snidade och inskurna helt för hand. Särskilda miniatyrverktyg måste göras för det specifika konstnärskap som krävs för att förverkliga dessa två varelser. För att öka realismen hos dessa speciella djur utfördes en lång och mödosam process av handgjord mikromålning, inklusive de osynliga delarna av dessa två fantastiska varelser.

Richard Mille RM-57 01 Tourbillon Phoenix and Dragon Replika

Vad som är häpnadsväckande är hur dessa figurer ser ut som om de kryper, inuti höljet och runt rörelsen, av kopian av Richard Mille RM 57-01 Tourbillon, och inte bara poserade ovanpå rörelsen. På tal om mekanik, kommer RM 57-01-kopian med en en minuts tourbillon, placerad på 6, och synlig genom själva draken, liknande RM 057 som visas nedan. Basplattan har RM:s vanliga behandling: PVD-behandlade titanbryggor, färdiga för hand, med polerade fasade vinklar och raka ådring på ståldelarna. Den har 48 timmars kraftreserv tack vare en dubbel huvudfjäderpipa. Effektreserven indikeras med en röd linje mellan klockan 10 och 11. Urverket är också skyddat av en vridmomentbegränsande krona för att skydda den falska klockan från eventuell överlindning.

Vad som är häpnadsväckande är hur dessa figurer ser ut som om de kryper, inuti höljet och runt rörelsen, av kopian Richard Mille RM 57-01 Tourbillon, och inte bara poserade ovanpå rörelsen. På tal om mekanik, kommer RM 57-01-kopian med en en minuts tourbillon, placerad på 6, och synlig genom själva draken, liknande RM 057 som visas nedan. Basplattan har RM:s vanliga behandling: PVD-behandlade titanbryggor, färdiga för hand, med polerade fasade vinklar och raka ådring på ståldelarna. Den har 48 timmars kraftreserv tack vare en dubbel huvudfjäderpipa. Effektreserven indikeras med en röd linje mellan klockan 10 och 11. Urverket är också skyddat av en vridmomentbegränsande krona för att skydda den falska klockan från eventuell överlindning.

Richard Mille RM-57 01 Tourbillon Phoenix and Dragon Replika

Fodralet har mikroblästrats för att få en ”frostad” finish; förutom de fasade vinklarna på de yttre sidorna, som endast kan göras av (en mycket skicklig) hand. Detta 3-delade fodral är givetvis säkrat med de vanliga 20 splineskruvarna i titan. Richard Mille RM 57-01 Tourbillon Phoenix and Dragon – Jackie Chan kopia kommer att finnas tillgänglig i en begränsad upplaga av 15 stycken i 18K vitt eller rött guld. Vi fick ingen prisuppgift, men för jämförelse är RM 057 prissatt norr om en halv miljon Euro.