Vacheron Constantin Harmony Complete Calendar Falsk Klocka

Vacheron Constatin presenterade Harmony-kollektionen i januari 2015 med anledning av Salon International de la Haute Horlogerie.

Efter den begränsade serie som stödjer lanseringen av kollektionen, introducerar Vacheron Constantin nu nya referenser för standardkollektionen. De nya modellerna kommer att särskiljas från kollektionslanseringen i begränsade upplagor av antracitfärgade siffror (istället för de blå på 260-årsjubileumsutgåvan), en fyllig opalin silverfärgad urtavla, ett nytt mer modernt typsnitt för diskarna, en omarbetad vinröd färg och en minutcirkel för järnvägsspår.

En anmärkningsvärd falsk Harmony Complete Calendar-modell sällar sig också till raden av dessa dyrbara mekaniska falska klockor, alla certifierade av det prestigefyllda Hallmark of Geneva.

De klassiska och eleganta linjerna i den kuddformade boetten i roséguld (40 x 49,3 mm, 11 mm tjock) i den nya modellen ramar vackert in en fyllig silverfärgad opalinurtavla där kalenderindikationerna är perfekt läsbara.

Runt dess kant indikeras datumet med en central hand som kulminerar i en vinröd halvmåne.

Dagen och månaden, i samma djupröda, visas genom öppningar i den övre halvan av urtavlan, medan den nedre halvan är ägnad åt visningar av månfaserna och månens ålder, astronomiska indikationer som kräver justering endast en gång var 122:e år.

Det helt nya självuppdragande urverket, Caliber 2460 QC, är helt utvecklat och tillverkat av Vacheron Constantin replika. Den slår med en frekvens på 4 Hz och erbjuder en kraftreserv på cirka 40 timmar, och den är synlig genom den transparenta safirkristallen.

 

Priset på den nya repliken Vacheron Constantin Harmony Complete Calendar i roséguld (ref. 4000S/000R-B123) är 44 900 Euro / 41 000 US$.