Panerai Submersible S Brabus Verde Militaire Replika Klocka

Panerai presenterar Submersible S BRABUS Verde Militare Edition, en replika klocka som kombinerar avancerad klocktillverkning med en sofistikerad designstil, och som återigen avslöjar den perfekta blandningen av fin klocktillverkning och högpresterande dagssegling.

Förra året inledde Panerai, ett hundraårigt klockmärke som kombinerar schweizisk klockkompetens med italiensk designestetik, och BRABUS, ett världsberömt märke för lyxig maskinteknik som föddes i Ruhrområdet i Tyskland, ett samarbete med målet att omdefiniera teknik, stil och prestanda inom sina respektive områden. Båda märkena är dedikerade till att skapa professionella verktyg för dynamiska och innovativa utforskare och delar en djup respekt för havet. Denna förståelse har lett till skapandet av en serie utsökta klockor som kombinerar det bästa från båda världarna samtidigt som de avslöjar varandras unika karaktär. De nya klockorna är baserade på deras tidigare samarbeten, med en subtil twist som återger designen på de nya gröna lyxiga motorbåtarna i BRABUS Marine Shadow-kollektionen.

Panerai Submersible S Brabus Verde Militaire Replika Klocka

Den nya Panerai Submersible S BRABUS Verde Militare replika fortsätter med de ikoniska funktionerna från sin föregångare, samtidigt som nya material introduceras och en klassisk design omtolkas.

Den nya Panerai replikans 47 mm diameterhölje, som är begränsat till 200 exemplar, är tillverkat av Carbotech™, ett kolkompositmaterial som Panerai först introducerade i den fina klockvärlden. Detta material är lättare än stål och titan och erbjuder utmärkt korrosionsbeständighet och hållbarhet, vilket gör replikaklockan särskilt lämplig för samtida utforskare i krävande miljöer. Gröna detaljer ger replikaklockan en distinkt karaktär, subtilt utsmyckade på visarna, den inre ramen, den gummibeklädda kronan, dag/natt-indikatorn och den lilla sekundräknaren. BRABUS-logotypen på kronans bryggskydd och rörelseplattan är resultatet av ett samarbete mellan Panerai och BRABUS.

Panerai Submersible S Brabus Verde Militaire Replika Klocka

Panerai Submersible S BRABUS Verde Militare Edition replika är utrustad med skelett rörelse P.4001/S, baserad på kaliber P.4000, den första självuppdragande rörelse med en off-centered mikro-rotor utvecklad av Panerai tillverkning i Neuchâtel, från vilken P.4001/S rörelse är härledd. P.4001/S är ett självuppdragande skelett urverk med en 3-dagars gångreserv som visas på baksidan av höljet. Rörelsens mekaniska skönhet avslöjas tack vare dess toppmoderna teknik, och datumfönstret klockan 3 på urtavlan skymmer inte skelettrörelsens precisionsmekanik tack vare märkets patenterade datumvisning i polariserad kristall.

Med en diameter på 47 mm är Panerai replikaklockan utrustad med en enkelriktad roterande bezel för beräkning av dyktider och en andra tidszonindikator. Rörelsen är utrustad med en integrerad off-centered oscillerande vikt som möjliggör effektiv dubbelriktad uppdragning av båda cylindrarna när replikaklockan bärs på handleden. Bryggorna och broarna har skelettats för att eliminera så många onödiga delar som möjligt och för att avslöja urverkets inre arbete, vilket gör klockan särskilt lätt. Det oscillerande viktstoppet och nollställningen av sekundvisaren säkerställer att Panerai repliken är exakt synkroniserad med referenstidssignalen.

Panerai Submersible S Brabus Verde Militaire Replika Klocka

Kopian Panerai Submersible S BRABUS Verde Militare Edition (PAM01283) är vattentät till 30 bar (cirka 300 meter) och levereras med två remmar, en i svart gummi och kalvskinn och den andra i grönt gummi. Replikaklockan levereras med en skruvmejsel för att ta bort spännet.