Richard Mille RM 72-01 Le Mans Classic Klocka

Bland de attraktioner du inte får missa finns det traditionella Little Big Mans-loppet för barn och en specialutställning i museet med de största bilarna från 24-timmarsloppet. Från privata samlingar och museer runt om i världen kommer totalt 90 bilar som antingen segrade i loppet eller är symboliska för dess historia att visas upp. Dessutom har Fédération française des véhicules d’époque (den franska federationen för veteranbilar) samlat 24 bilar som tävlade i den allra första upplagan av långloppstävlingen och erbjuder besökare en resa tillbaka i tiden med så berömda tillverkare som Amilcar, Bentley, Delage, Lorraine-Dietrich och Salmson, för att bara nämna några.

Richard Milles engagemang i bilvärlden är väletablerat. Med ett starkt engagemang för racerbanor, stöd till team och förare och särskilt kvinnor inom sporten, var det bara naturligt för varumärket att vara involverat i Le Mans Classic på alla nivåer från allra första början. Schweiziska replikaklockor har utvecklats specifikt för varje upplaga sedan 2008, var och en i evenemangets färger. Den här upplagan är inget undantag utan ansluter sig till alla tidigare upplagor som alla har blivit samlarobjekt.

RM 72-01

RM 72-01 Le Mans Classic © Richard Mille Replika

RM 72-01 LMC replika är begränsad till 150 exemplar och är anpassad för tillfället med en kombination av grön och vit Quartz TPT®. Som ett eko av prestandan hos de bilar som kommer att tävla under ett dubbelvarv på Le Mans-banans 13,626 kilometer är visarna på flyback-kronografen koordinerade. Timräknarens 16 är understruken i rött, en blinkning till den traditionella starttiden för långloppstävlingen. Prestanda uppnådd, seger firad: jubel övervinner varje tävlande när de korsar den rutiga flaggan, vars mönster finns på titanskivan.

Den falska RM 72-01 LMC är en hyllning till teknik och elegans och har företagets första flyback-kronograf med en patenterad dubbel oscillerande kugghjulskopplingsmekanism för optimal prestanda. Det nydesignade självlindande urverket med timmar, minuter, små sekunder, datum och en funktionsindikator har en 50 timmars kraftreserv, oavsett om kronografen används eller inte. En perfekt schweizisk fejk-klocka för vardagsbruk, byggd med ren mekanisk precision, en ambassadör för ett legendariskt evenemang som har blivit internationellt känt.

RM 72-01

RM 72-01 Le Mans Classic © Richard Mille kopia