Hublot Big Bang MP-11 Water Blue Billig Replik Klocka

Hublot, den helt integrerade klocktillverkaren baserad i Nyon, i kantonen Vaud, presenterade en ny tolkning av sin skulpturala MP-11-modell, vilket markerar debuten av en boett helt gjord av en genomskinlig vattenblå safir.

Den nya replikan Big Bang MP-11 14-Day Power Reserve Water Blue Sapphire har ett urverk med 7 pipor och en gångreserv på 2 veckor – eller 336 timmar – vilket är ett riktmärke för klockindustrin.

Hublot Big Bang MP-11 Water Blue Sapphire Replika

De sju piporna är koaxiala och placerade vertikalt. Istället för att integreras i urverkets tjocklek är de fysiskt placerade framför det, i 90° vinkel mot det. Detta geniala tillvägagångssätt gjorde det möjligt att bibehålla en konventionell höjd (10,9 mm) för detta banbrytande urverk. Den återstående autonomin visas på en mycket långsamt roterande cylinder som är placerad till vänster om de sju piporna, mitt emot texten ”DAY POWER RESERVE” som är inskriven på safirglaset.

För att kraftreserven ska kunna försörja urverket har Hublot replica utvecklat en skräddarsydd 90° transmission som använder en spiralformad snäckväxel, enligt principen för en ändlös skruv. Hjulet i fråga kan ses mellan klockan 9 och 10. Mittemot denna mekanism är balansen placerad vid klockan 2, med dess hastighet vid klockan 4, för att skapa visuell harmoni och symmetri.

Hublot Big Bang MP-11 Water Blue Sapphire Replika

Hublot HUB9011-kalibern arbetar med en frekvens på 4 Hz (28 800 vibrationer per timme) och består av 270 komponenter och kännetecknas av sitt patenterade indexmonteringssystem och kiselklack som skyddar urverket från elektromagnetiska eller termiska störningar. Det nya ”Water Blue” safirglaset som används för boetten på 45 mm x 14,4 mm är baserat på en ny, specialutvecklad kemisk formel, som fortfarande har alla safirens exceptionella egenskaper: lysande, självlysande, helt oföränderlig och 100% motståndskraftig mot stötar och repor. Ytorna poleras omsorgsfullt för hand.

Hublot Big Bang MP-11 Water Blue Sapphire Replika

Genom att upprepa formen på piporna skapar safirkristallboetten en naturlig förstoringseffekt på detta signaturelement i replikaklockan. Hublot Big Bang MP-11 replica kan vridas upp manuellt med den stora, räfflade kronan med en relief av maskskruvstyp som påminner om den spiralformade växeln, eller en elektrisk Torx-pennan. Vattenresistens garanteras upp till ett djup av 30 meter / 330 fot.

Hublot Big Bang MP-11 Water Blue Sapphire Replika

Kopian av Hublot Big Bang MP-11 14-Day Power Reserve Water Blue Sapphire, ref. 911.j.0.1.r, har ett vattenblått transparent gummiband med ett lås i titan och är utrustad med One Click-systemet som gör det möjligt att byta det utan att behöva något verktyg. 911.JL.0129.RX.