TAG Heuer Carrera Chronograph x Team Ikuzawa by Bamford Schweizisk Replika Klocka

Kopplingen mellan TAG Heuer och motorsport behöver inte bevisas längre: den är huggen i sten. Särskilt när man talar om Carrera, en replikaklocka som designades för detta enda syfte och döptes efter ett av de mest berömda terrängloppen genom tiderna – och av en slump delar sitt namn med en av de mest symboliska bilar som någonsin tillverkats, vilket resulterar i ett mycket passande partnerskap. Idag hyllar klocktillverkaren det japanska racingarvet genom att presentera en ny begränsad upplaga som designats av Bamford Watch Department i samarbete med Team Ikuzawa.

TAG Heuer Carrera Chronograph Replika

Tekniskt sett skiljer sig denna nya kopia av Tag Heuer Team Ikuzawa by Bamford Carrera inte mycket från en klassisk Carrera Chronograph 42mm, och delar de flesta av sina komponenter med denna replika klocka – boett, armband och urverk är identiska. Detta innebär signaturdesignen med fasetterade boetter, en slät polerad boett och respektabla mått på 42 mm x 14,3 mm med en längd på 48,6 mm. Den 100 m vattenresistenta boetten har klassisk krona och pumpliknande tryckare samt safirglas på båda sidor.

TAG Heuer Carrera Chronograph Replika

Det som är viktigt för denna nya begränsade utgåva för Team Ikuzawa är urtavlan. Som du kan se är den valda färgkoden ganska uppenbar… Vitt och rött, en hyllning till både Japan och Ikuzawas livré. Den vita opalinerade urtavlan har olika röda accenter, med en rödtonad 12-timmarsräknare vid klockan 9, rödfyllda tim- och minutvisare, en rödlackerad sekundvisare och alla spår, siffror och logotyper också återgivna i den ljusa färgen. Förutom den uppenbara logotypen klockan 6, är en viktig detalj jämfört med standardrepliken Carrera Chronograph 42mm borttagningen av den lilla sekundräknaren, som normalt toppar datumfönstret.

TAG Heuer Carrera Chronograph Replika

I boetten sitter den interna kalibern Heuer 02, en integrerad kronogravrörelse med kolonnhjul och vertikal koppling, som går med en frekvens på 4 Hz och har en bekväm gångreserv på 80 timmar. Denna falska Carrera Chronograph Team Ikuzawa bärs på ett 3-länkat rostfritt stålarmband med ett vikbart lås och ett extra vitt tygband med den distinkta ”Team Ikuzawa”-märkningen och en kardborreknäppning.