Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon Billig Replik Klocka

I den kinesiska kalendern markerar 2024 drakens återkomst, som inträffar vart 12:e år. Denna himmelska varelse, som vördas i den kinesiska kulturen, förknippas med välstånd. Draken är en symbol för tur, styrka och visdom, men är också en kejserlig ikon som förkroppsligar liv och odödlighet. Loong är en symbol, en ikon, och den universella lyckobringande betydelsen är grunden för Loong-kulturen.

År 2024, som motsvarar år 4722 i den kinesiska kalendern, är Trädrakens år. Genom konstnären Chen Fenwans expertis inom pappersskärning hyllar Hublot replica trä genom de naturliga fibrer som utgör papperets själ och ande.

Så, kan du känna igen vad som döljer sig bakom draken?

Den här falska klockan är en metafor för ”Art of Fusion” och konsten att ständigt föreställa sig material och deras uttrycksområden på nytt. Hublot replica är en symbol för Hublots filosofi och skapar ett annorlunda sätt att tolka tider genom sina utmärkande egenskaper. Delarnas komponenter: visare, kugghjul eller skruvar, är placerade i flerdimensionella lager för att bilda en draksilhuett som skapats i pappersutskärningar av den kinesiska konstnären Chen Fenwan. Drakhuvudet består av olika lager som växlar mellan händer, hjul och H-formade skruvar, med en kropp och fjäll som sträcker sig ut på bandet. Färgerna återspeglar färgerna i den pappersskulptur som Chen Fenwan har skapat.

Hublot-Spirit-of-Big-Bang-Titanium-Dragon-Replika

Spirit of Big Bang Titanium Dragon © Hublot Replika

En metafor för ”fusionskonsten

Denna replikaklocka firar drakens år och är också en metafor för ”fusionskonsten” som förkroppsligas av den österländska draken. Den kallas även Loong och har drag av nio olika djur – ögonen på en räka, hornen på en hjort, munnen på en tjur, nosen på en hund, morrhåren på en havskatt, manen på ett lejon, den långa svansen på en orm, fjällen på en fisk och klorna på en örn. En drake vars metamorfos har ägt rum under flera tusen år. Under Chen Fenwans ledning hyllar detta heliga djur, talisman och totem, ett av de största kulturella arven från den kinesiska konsten: konsten att skära i papper. Detta är ett hantverk som uppstod i Kina för cirka 2 000 år sedan, samtidigt som papperet uppfanns. Kinesisk pappersklippning har funnits med på den representativa listan över mänsklighetens immateriella kulturarv sedan 2009 och används för att uttrycka skaparnas moraliska principer, filosofier och estetiska ideal. Det används vid festligheter för att hedra händelser som bröllop och födslar, och pappersklippta dekorationer som symboliserar lycka och god tur är en väsentlig del av det kinesiska nyårsfirandet.

Hublot bjuder in kinesisk tradition till 2024 med en Hublot-premiär: ett gummiband med marquetry-design

Hublot har bett den kinesiske konstnären Chen Fenwan att kombinera traditionell kinesisk ”skulptur i rund form” med modern konst och skapa en majestätisk och dynamisk loong, som förmedlar en gynnsam atmosfär när den stiger upp mot himlen. Detta konstverk symboliserar livets ständigt förnyande totem. Det uttrycker Hublots filosofi ”Be First, Unique and Different”.

I en 42 mm titanlåda överför Hublot de skiktade effekterna av pappersskärning till en urtavla med flera nivåer som överlagrar en baspanel med flera nivåer av applikationer som införlivar de estetiska koderna för Hublots komponenter. Drakens silhuett sträcker sig ut på gummibandet, som har ett gummimarkettmotiv – en första för Hublot-replika. Var och en av drakens fjäll är färgade och nano-vulkaniserade för att integreras i bandet. Detta känsliga dekorativa arbete utförs helt för hand och tar cirka 8 timmar per band. Lyxreplikan Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon, som erbjuds i en begränsad upplaga på 88 exemplar, levereras med ett andra, titangrått kardborreband i tyg. Detta kinesiska nyårsfirande har en HUB1710 automatisk rörelse och en gångreserv på 50 timmar.