Hublot Big Bang Unico Gourmet Replika Klockor

Fusion i köket

En kväll, Hublot-brigaden och fyra Michelin-kockar. Utmaningen: att sammanföra två av dem i köket och låta sammansmältningen ske. Resultatet? En unik upplevelse och en unik meny som lämnar ett outplånligt spår. I en meny utvecklad i tandem, kombinerade Anne-Sophie & Yannick två ingredienser som är viktiga för deras kök och för Hublot: respekt för råvaror och smak för innovation. De två kockarna kombinerade Anne-Sophie Pics instinktiva och intuitiva kök med Yannick Allénos experimentella och modernistiska teknik. Ett möte mellan sinnen och smak som väckte liv till en upplevelse och en meny som var först, unik och annorlunda. Hundra gäster fick chansen att uppleva ett ögonblick avstängt i tiden tillsammans med kockarna och deras brigad. Vid bordet för en gångs skull deltog Eneko Atxa och Paul Pairet i den extraordinära upplevelsen på andra sidan spegelglaset.

Big Bang Unico Gourmet

Big Bang Unico Gourmet © Hublot Kopior

Replika Big Bang Unico Gourmet – Limited Edition på 200 stycken

För att fira sin Gastronomy-familj föreställde Hublot sig att omvandla kockens stål av förkärlek till dess replikaklockor. Damaskusstål sätter sitt ursprungliga avtryck på höljet och ramen på repliken Big Bang Unico Gourmet. Tack vare det praktiska kardborrbandet kommer UNICO HUB1280-tillverkningskronografen precis att ha tillräckligt med tid för att mäta hastigheten med vilken den falska klockan går från kockens handleder till kockens bänkskivor i rostfritt stål.

Big Bang Unico Gourmet

Big Bang Unico Gourmet © Hublot Replika Klockor

Ett legendariskt stål på handleden

Detta våningsstål, historiskt känt som Wootz och har sitt ursprung i Damaskus-regionen 300 f.Kr., var känt för att smida de mest motståndskraftiga och skärande svärden. Idag hänvisar Damaskus stål till en teknik för att hamra och vika stål för att göra det mer motståndskraftigt. Detta stål används ofta för att smida köksknivar som uppskattas av Michelin-stjärniga kockar. Den används nu för att göra Big Bang-replikan, i en begränsad upplaga av 200 stycken – Big Bang Unico Gourmet. Även känt som Damasteel, är det tillverkat av det svenska företaget Damasteel, som har bemästrat utformningen av detta material sedan 1876. Detta unika stål har större motståndskraft och en unik väv av mönstrat stål på sin yta. Damasteel är inte en traditionell metall, det är en metallkomposit skapad av två typer av stål. Den första, 304L, är mörk och gjord i huvudsak av kol; den andra, 316L, är lättare – de två smides, viks och viks igen som en flagnande smördeg och pressas sedan. En matrisrendering som ser de två materialen svetsade in i varandra, vilket ger en mönstrad väv som är unik varje gång. Dessa moirémönster, som ett fingeravtryck, är aldrig identiska. För att anpassa sig perfekt till replikaklockans dimensioner valde Hublot en unik design, ett mönster som förenar uråldriga savoir faire med innovationen utvecklad av Damasteel. Ytkorrosion av kompositen gör att skiktningen av de två stålen uppträder, vilket avslöjar mönstret genom en kontrast mellan materialen. Förutom sin mycket igenkännliga estetik är Damaskusstål också känt för att vara mer hållbart än traditionellt stål.