Patek Philippe Aquanaut Ref. 5168G Replika Klockor

Patek Philippe Aquanaut Ref 5168G Replica

Patek Philippe Aquanaut Ref. 5168G replica är den första modellen i serien i ett 42 mm vitguldfodral.

Den ursprungliga Aquanaut, som lanserades 1997, utvecklades av Pateks dåvarande president Philippe Stern som en lite mer tillgänglig version av Pateks mer kända replikklocka för lyxsport, Nautilus – riktad till en yngre publik och med en enklare tredelad väska ( jämfört med Nautilus’ utarbetade tvådelade ”porthole”-konstruktion) och ett hållbart kompositgummiband (snarare än föregångarens dyra och svårtillverkade stålarmband). Aquanauts lätt rundade åttakantiga infattning, med vertikalt satinbehandlade plattor och avfasade, polerade kanter, gav en estetisk nick till Nautilus, men dess djärva arabiska siffror och präglade rutmönster på urtavlor och remmen gav den en sportig identitet. sin egen. Med Ref. 5168G, dock erkänner Patek de två modellernas delade DNA: märket säger att boettformatet med 42 mm diameter hyllar den ursprungliga Nautilus från 1976 — som berömt skröt med samma storlek, ansågs enorm av tidens armbandsursstandarder, och som ett resultat fick det bestående smeknamnet ”Jumbo.”

Patek Philippe Aquanaut Ref 5168G Replica

Urtavlan har ett präglat rutmönster; det interna urverket har en 21k guldrotor.

Den nya replikaklockans boett i 18 karat vitguld är dock slankare än ”jumbo” i sin profil: bara 8,25 mm tjock, främst på grund av det imponerande tunna urverket, Pateks tillverkning Caliber 324 S C, synlig genom en tydlig baksida och mäter bara 3,3 mm i tjocklek. Den självuppdragande rörelsen har en tung central rotor gjord av 21k guld och graverad med Pateks avslöjade Calatrava-kors-emblem. Broarna är dekorerade med parallella Genève-ränder och har försänkta och polerade hål för juvelerna och skruvarna; guldfyllda gravyrer och runda avfasade och polerade kanter framhäver konturerna av enskilda broar. En annan liten men utsökt detalj: ett perlagemotiv i mitten av rotorn, som omger dess kullager. Ur teknisk synvinkel har Caliber 324 S C en hastighetsnoggrannhet på -3 till +2 sekunder per dag, vilket uppfyller de strikta kraven från tillverkarens egen Patek Philippe Seal.

Patek Philippe Aquanaut Ref 5168G Replica

Fodralet är bara 8,25 mm tjockt; den skruvade kronan hjälper till att säkerställa en vattentäthet på 120 meter.

Urtavlan, som bär det välbekanta, fint präglade rutmönster, är i en azurblå nyans som Patek refererar till som ”nattblå”, graderad från ljus i mitten till nästan svart i ytterkanterna. (Denna graderingseffekt dök också upp, på lämpligt sätt, i repliken Patek Philippe Nautilus Anniversary Limited Edition, som firade 40 år av den ikoniska modellen 2016.) De tillämpade arabiska siffrorna, såväl som de batongformade tim- och minutvisare, är i vitguld och belagd med Super-LumiNova. Den centrala sekundvisaren är gjord av brons och belagd med vit lack. Datumet visas i ett fönster vid 3-tiden. Den nedskruvade kronan, toppad med Calatrava-korset, hjälper till att säkerställa den falska klockans vattentäthet till 120 meter.

Patek Philippe Aquanaut Ref 5168G Replica

Aquanaut Ref. 5168G replika har samma blå graderande färgschema som 40-årsjubileet Nautilus.

Urtavlans rutmönster fortsätter, i upphöjd relief, på den nattblå kompositremmen. Denna rem är motståndskraftig mot nötning, saltvatten och UV-strålning och fästs bekvämt på handleden med ett dubbelt säkerhetslås, tillverkat av samma 18k vitguld som väskan. Repliken Patek Philippe Aquanaut Ref. 5168G ”Jumbo” – som skulle kunna ses som en hyllning till inte bara en utan två av Patek Philippes milstolpe lyxklockor för sportreplika – kostar 38 557 $.