Den Bästa Patek Philippe Nautilus 5711-klockan med grön urt urtavla

Modellen i rostfritt stål med olivgrön urtavla, officiellt känd som Nautilus referens 5711/1A-014, gjorde sin debut våren 2021 som ersättare till den hyllade blå-svarta urtavlan ref. 5711/1A-010 i stål och svanesången för hela referensserien. För dem som följer andrahandsmarknaden för avancerade schweiziska replika klockor kommer det inte som någon överraskning att Nautilus 5711 med grön urtavla är oerhört värdefull – cirka 10 gånger sitt ursprungliga försäljningspris förra gången jag kollade. Den var en del av Pateks katalog i mindre än ett år, och referensen försvann från sortimentet i januari 2022.

Nautilus 5711 Replika

Detta är en del av charmen med denna falska sportklocka från 70-talet. Officiellt har Nautilus boett en diameter på 40 mm, men realistiskt sett måste vi också ta hänsyn till klockans bredd på grund av de framträdande ”öronen” som sticker ut från sidorna. Bredden är 43 mm (och över 44 mm inklusive kronan), och måttet från axel till axel är ca 44,5 mm. Klockan är alltså bred, men den smala höjden på 8,3 mm gör den mycket lätt att bära, även för mindre handleder som min.

Nautilus 5711 Replika

Den här tunna Patek Philippe-kopian innehåller ett automatiskt urverk och är vattentålig till 120 meter. Det automatiska urverket är Caliber 26-330 S C, vilket är samma urverk som har drivit tidigare Nautilus 5711 lyxiga replikaklockor sedan 2019. Den nyare Caliber 26-330 S C är en ättling till Caliber 324 S C och erbjuder ett förbättrat upprullningssystem, komplett med en omdesignad rotor, samt hackande sekunder.

På sedvanligt Patek-manér är urverket fullt synligt via safirboetten, och mellan dess Calatrava Cross-graverade 21K solida guldrotor, Patek Philippe-sigill, Côtes de Genève-dekoration, perlage, juveler, kugghjul och hjul finns det gott om mekanisk skönhet att ta del av.

Kombinationen av polerade mittlänkar, satinerade ytterlänkar, fasade kanter och avsmalnande form är en fröjd att bära och titta på. Patek Philippe Nautilus replika armband förblir trevligt och säkert runt handleden med ett dubbelt deployantlås, ytterligare säkrat med ett vikbart lås med Calatrava Cross.

Nautilus 5711 Replika