RM 30-01 Automatic Declutchable Rotor Schweiziska Falska Klockor

Precis som sina föregångare drar den nytta av de estetiska lösningar och tekniska framsteg som antas med varje ny design. Men Richard Mille RM 30-01 replica är långt ifrån att glömma sina rötter, den stärker dem genom en nytolkad skelettdesign som hjälper till att skapa grafisk balans. Titanbryggorna och bottenplattan i klass 5 skapar perspektiv och djup genom multipliceringen av deras parallella segment. Kurvorna i de tidigare modellerna har eliminerats för att möjliggöra en diamantbaserad geometri som ger dynamisk energi till visningen av information.

Dessutom utesluter inte komplexiteten hos den nya automatiska RMAR2-kalibern på något sätt en viss estetisk återhållsamhet, vilket bidrar till att optimera dess ergonomi och användning. Denna kinetiska skulptur visas upp av dess komponenter, såsom funktionsväljarkammen och de överdimensionerade datumskivorna.

För att ta bort alla spänningar som är kopplade till lindningen, kopplar den billiga repliken Richard Milles rotor med variabel geometri automatiskt ur när kraftreserven når 55 timmar genom att koppla bort sig själv från lindningsmekanismen. Det gör det möjligt för RMAR2-kalibern att arbeta när cylinderns vridmoment drar nytta av det bästa konstanta vridmoment/kraftförhållandet. När energin börjar ta slut, så snart som 40-timmarsgränsen har passerats, återkopplas rotorn för att spola tillbaka urverksfjädern. Det gör också att det oscillerande organet kan arbeta samtidigt som det levererar utmärkt kronometrisk prestanda.

RM 30-01

Funktionsväljaren underlättar också vardagen genom att låta ägaren välja önskat läge genom att helt enkelt trycka på knappen vid klockan 2. Indikatorn som är placerad på urtavlan ovanför det överdimensionerade datumet informerar dem om det valda alternativet hela tiden: W för lindning, D för datumkorrigering och H för inställning av visarna.

Två varianter av den schweiziska replikaklockan framhäver den skulpturala tonneau-formade boetten. Den ena har en boettbotten och boettring i 5N rödguld tillsammans med en boettbotten i titan grad 5, medan den andra är helt bearbetad i detta allergivänliga material, som har en exceptionell motståndskraft mot korrosion och stötar. Dess vikt, som har minskats så mycket som möjligt (till 96 gram inklusive bandet), och dess ergonomi bidrar till att den känns anmärkningsvärt bekväm på handleden. Oavsett vilken version som väljs – oavsett om det är en klocka i titan grad 5 eller dess motsvarighet i rött guld 5N kombinerat med titan grad 5, båda vackert förbättrade med samma finish (satinfinish, polerade fasetter etc.) – gör de strama linjerna och den komplexa geometrin hos denna boett den till en av de svåraste att utveckla och producera inom hela klocktillverkningsindustrin. Den falska RM 30-01 ärver därmed de konstnärliga och tekniska alternativ som har utvecklats med sådan noggrannhet av Richard Mille.

RM 30-01 är en sann syntes av kollektionernas identitet och är trogen Richard Milles viktigaste värderingar: ergonomi, rena linjer och exceptionell finish. RM 30-01 Automatic med frikopplingsbar rotor förkroppsligar inte bara varumärkets kvintessens, utan också de många estetiska äventyr som Richard Mille-repliken har upplevt i över tjugo år.