Richard Mille RM 88 Automatic Tourbillon Smiley

Leendet, universellt och multivalent, är grundläggande för våra sociala interaktioner; ett uttryck för vår medfödda önskan att få kontakt med andra. Liksom det lilla gula ansiktet som dök upp 1972 på den franska tidningen France Soirs sidor som snabbt blev viralt, förmedlar Smileyn positiv energi. Det är en symbol för kommunikation som kommer till liv idag i den sprudlande världen av RM 88 Automatic Tourbillon Smiley-replika.

Denna nya interna automatiska tourbillon-kaliber är mycket teknisk och kreativ och tog tre år att utveckla. Vart och ett av dess dekorativa element är glada utstrålningar från Smiley-världen: en blommande blomma, solens varma strålar, en läcker ananas, en blommande kaktus, en rosa flamingo och en färgglad regnbåge. En festlig cocktail att avnjuta droppe för droppe, som dricksglaset i den här neonpopscenen antyder.

Replica Richard Mille RM88

RM 88 Automatic tourbillon smiley © Richard Mille Replica

RM 88 Smiley-repliken vittnar om en rad tekniska och estetiska utmaningar som framgångsrikt övervunnits. Måtten och vikten på guldmikroskulpturerna skapade av gravören Olivier Kuhn krävde särskild omsorg, eftersom de sammansatta delarna, som var och en väger mindre än ett gram, måste motstå alla typer av stötar. Det var då nödvändigt att bestämma hur man skulle arrangera föremålen i det tredimensionella rummet runt det centrala motivet, Smiley, inte bara för att maximera deras effekt utan också för att underlätta deras införande av urmakaren. Lösningen var att utrusta RM 88 med två bottenplattor: en teknisk, för att stödja rörelsen, och den andra extra, för att säkra ornamenteringen på urtavlans vänstra sida. Denna andra bottenplatta monterades sedan på rörelsen och tjänar till att presentera föremålen på ett lutande plan för ökad volymetrisk effekt.

Den andra utmaningen som stod inför var idén om en rörelse som tillät tillräckligt med fritt utrymme för att visa de många huvudpersonerna i denna scen med optimal effekt, som anstår den nivå av efterbehandling som de tilldelats. Den nya CRMT7-kalibern, en skelettförsedd automatisk tourbillon-rörelse med tim-, minut- och funktionsdisplayer, utvecklades i egen regi. Dess broar och mikroblästrade bottenplatta är gjorda av grad 5 titan för att säkerställa styvhet och planhet. Bron av den explosiva mikroblästrade, fasade och utdragna tourbillonen är prydd med en komplex dubbel PVD-beläggning i svart och guld, en finish som replikeras på bron på baksidan av basplattan, vilket accentuerar dess blixtform. För varje minut växlar den bildliga små sekundvisaren mellan regn och fint väder. Den glider fram över ARCAP-molnet som är fäst på tourbillonen och gömmer sig sedan under ett litet moln i mikroblästrat och satinbehandlat vitguld. Den dyker upp igen vid foten av en glad regnbåge designad i fyra olika typer av guld. Själva regnbågen har en omväxlande mikroblästrad och utdragen finish och representerar 25 timmars hantverk.

 

Replica Richard Mille RM88

Den slående smileyfiguren i mikroblästrat och målat gult guld dominerar detta landskap från toppen av den extra rörelsebron i mikroblästrad ARCAP® med polerad vinkling och ritade kanter. Med ett större eko av regnbågsmotivet glänser det med svaga reflektioner tack vare handapplicerade lacker, i kontrast till dess antracitfärgade rodiumplätering.

Ingen möda har sparats på efterbehandlingen, in i minsta detalj av varje element i denna display. Cocktailglaset är en sammansättning av fyra delar, alla i guld. Paraplyet, oliven (1,7 mm i höjd), det 0,4 mm-diameter räfflade sugröret – allt polerat – och själva glaset, dess bas mikroblästrat för att skapa det kylda glaset, väger totalt bara 0,4 g. Guldblomman ovan är spegelpolerad, dess kronblad borstade och rodiumpläterade. Den rosa flamingon, 0,2 g rött guld, genomgår också flera processer: dess vingar är polerade och dess fjädrar spåras med spetsen på en Dégussit-slipsten; dess öga är gjord med det minsta pärlverktyg som finns; dess piedestal är mikroblästrad och delen som visar gräset och vattnet är polerad. Komponenten får en metallisk rosa PVD-beläggning innan näbben målas svart med en pensel.

Replica Richard Mille RM88

RM Tourbillon Automatique Smiley © Richard Mille Kopior

Strävan efter perfektion är ständigt närvarande, vilket visas av de gröna PVD-belagda bladen, den mikroblästrade och polerade ytan på ananasen, de mikroblästrade ryggarna på kaktusen i gult guld, polerade en efter en för att ta bort PVD-beläggningen, och sol, i mikroblästrat guld med polerade strålar. I enlighet med traditionen för urtillverkning utförs alla efterbehandlingsoperationer på den falska RM 88-smileyn för hand. Sådan färgprakt och scenografi, både fram och bak, förtjänade en inramning som skulle göra kompositionen rättvisa.

Boetten är gjord av vit ATZ-keramik – välkänd för sin motståndskraft mot repor, stötar och nötning, samt för sin eviga vithet – medan rött guld användes för fodralbandet. Kronan bär den dyrbara Smileyn skulpterad i gult guld.

Den falska RM 88 Automatic Tourbillon Smiley, med sin tredimensionella estetik och fantastiska färger, tar den livfulla kvaliteten av en vaken dröm. En lekfullt färgstark, poetisk och livlig skapelse begränsad till 50 replika klockor. Ett förtrollande mästerverk vars positiva vibrationer förmedlar ett universellt språk, leendets.