Ny TAG Heuer Carrera Chronograph Replika

År 2023 markerar 60-årsdagen av TAG Heuer’s uthålliga Carrera-serie, och mitt i ett år av firande har varumärket tagit tillfället i akt att ägna lejonparten av sina Watches and Wonders 2023-nyheter åt denna hörnsten av sportklockor. Två av de mest livfulla utgåvorna från denna salva av nya Carreras passar in i den välbekanta 42 mm breda Carrera Chronograph-familjen och ger denna rena och sofistikerade basplattform en sällan skådad färggradient. De nya replika TAG Heuer Carrera Chronograph-modellerna tillför en ny, rask energi till märkets mest mångsidiga design, med en unik tillämpning av accentfärger som skiljer den från resten av serien vid en snabb blick.

TAG Heuer Carrera Chronograph Gradient Replika

De 42mm breda rostfria stålhöljen på dessa nya falska TAG Heuer Carrera Chronograph-modeller är praktiskt taget identiska med tidigare Carrera Chronograph-släpp och ger en bekant duk för TAG Heuer replika att bygga på. Den smala sluttande polerade ramen, signaturen inåt facetterade klackar, och de breda polerade fall-sidan fasor är alla Carrera-serien stapelvara, liksom pumpen tryckknappar och safir display caseback. Det finns få överraskningar här för erfarna entusiaster, men det är fortfarande en attraktiv och sportig plattform med ett gediget vattenmotstånd på 100 meter.

TAG Heuer Carrera Chronograph Gradient Replika

TAG Heuer replika ger dessa nya Carrera Chronograph-versioner unika personligheter genom deras urtavlor. Basplattformen för båda modellerna är fortfarande klassisk Carrera, med solbrända urtavlor, facetterade tillämpade index, randiga stafettvisare, upphöjda kapitelringar för kronografen och en minimalistisk sekundvisare vid klockan 6. Märket ger denna mer raffinerade sida av Carrera-serien en aggressiv kant med generöst applicerade höjdpunkter i olika nyanser av orange. För den centrala kronografens sekundvisare och de två kronografiska subdialerna klockan 3 och 9 väljer TAG Heuer en livlig, kraftigt mättad rödorange som gränsar till vermiljon i bilderna, medan den yttre sekundvisaren och subdialerna klockan 6 får ljusare, papayaliknande accenter. Naturligtvis är det designen på timringen som stjäl showen, dock. Det är sällan man ser äkta färggradienter i klockdesign (om man bortser från dégradé-rondeller) utanför verkligt exotiska högklassiga exemplar, men TAG Heuer omger de applicerade timindexen i en trio av orange nyanser som sträcker sig från nästan gult till nästan rött, vilket skickligt ger illusionen av en kontinuerlig färggradient vid första anblicken. Båda de tillgängliga urtavlorna tar dessa orangefärgade accenter i olika stilistiska riktningar. Modellen med svart urtavla erbjuder ett mer klassiskt racinginspirerat utseende, men den djupblå urtavlan erbjuder en intressant hyllning till en av de mest intressanta modellerna i Carreras långa historia – Heuer Carrera 1153N, mer känd som ”Mick Jagger”.

TAG Heuer Carrera Chronograph Gradient Replika

I båda dessa nya replika TAG Heuer Carrera Chronograph-modeller finns den välkända interna Heuer 02 automatiska kronografrörelsen. Även om TAG Heuer har introducerat en uppdaterad ”utvecklad” version av Heuer 02-plattformen som en del av sina Watches and Wonders 2023-nyheter, verkar varumärket gå vidare med den första generationens Heuer 02 också. Med det sagt är Heuer 02 fortfarande ett genuint klassledande kraftverk, med en rejäl 80-timmars gångreserv vid en slagfrekvens på 28 800 bph. Estetiskt sett presenterar dessa två modeller Heuer 02 på ett välbekant sätt, med skelettbroar toppade med Côtes de Genève och en rotor inspirerad av bilhjul i guld med ytterligare ränder. TAG Heuer kombinerar båda de nya modellerna med stilrena kalvskinnsläderarmband med utdragbar rem som matchar urtavlan. Även om de kanske inte är de mest omskakande lanseringarna av Watches and Wonders 2023, är dessa nya replika TAG Heuer Carrera Chronograph-modeller ett stiligt tillägg till den bredare Carrera-familjen, med tillräckligt mycket unik färg för att sticka ut i alla skaror. Båda de nya replikaklockorna från TAG Heuer kommer att finnas tillgängliga hos auktoriserade återförsäljare i april 2023. MSRP för båda modellerna ligger på 5 550 USD vid pressläggning.