Patek Philippe dameschronograaf ref. 7150/250R-001 Replica

Patek Philippe introduceerde zijn eerste eigen geïntegreerde chronograaf Caliber CH 29-535 PS in een damesreplica, de Ref. 7071, in 2009. Het uurwerk verscheen het jaar daarop in een herenhorloge, in 2012 opnieuw als basis voor een split-seconds chronograaf met een eeuwigdurende kalender, en in 2015 als een split-seconds zonder eeuwigdurende kalender. Maar het uurwerk zal voor altijd herinnerd worden als de dameschronograaf. Dat eerste model wordt nu stopgezet ten gunste van een volledig opnieuw ontworpen dameschronograaf, de Patek Philippe Ref. 7150/250R-00 replica, een sportievere versie van de 7071.

Patek Philippe DamesChronograaf 7150 250R Replica

De 7071 had een kussenvormige kast en een ronde wijzerplaat met diamanten gezet in de hoeken tussen de wijzerplaat en de kast; de nieuwe, Ref. 7150, is rond, met de toevoeging van een pulsometer, en in plaats van Romeinse cijfers en markeringen heeft het aangebrachte Arabische cijfers. Het zou een herenreplica kunnen zijn. Het enige dat het identificeert als een damesimitatie horloge is de met diamanten bezette lunette, en, denk ik, de grootte. Het is 38 mm bij 10,59 mm dik. De 7071 werd vorig jaar stopgezet, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die spijt heeft dat hij er geen gekocht heeft.

Dat gezegd hebbende, zou ik de originele dameschrono in een oogwenk inruilen voor de nieuwe. Het is een meer klassieke Patek, met de ronde kast. Hoe leuk ik de 7071 ook vond met zijn ronde wijzerplaat in een kussenvormige kast, ik kon niet anders dan aan de Vacheron Constantin Harmony Chronograph denken. Er is geen gelijkenis met de nieuwe Patek Philippe Ref. 7050 replica. Het is puur Patek. Het is ook nog steeds echt een replica dameshorloge, zelfs met de pulsometer, wat het een vintage look geeft die ik leuk vind. En het voegt niet alleen een functie toe, maar geeft het horloge ook een technischer gevoel, zelfs als je die functie niet gebruikt. Dat betekent iets als je een nephorloge draagt, gemaakt door een merk dat bekend staat om zijn technische uitmuntendheid. Ik geef ook de voorkeur aan het Arabische lettertype, dat hetzelfde is als op de Travel Time Reference 4864 voor dames, hoewel mijn normale voorkeur uitgaat naar Romeinse cijfers, zoals op de 7071. Er zijn minder diamanten op de nieuwe 7150 en ze zijn op de bezel in plaats van de schouders, zoals bij de 7071. De bezel-instelling is klassieker, en hoewel ik de plaatsing op de 7071 leuk vind, maakt het het meer een nichestuk. De nieuwe zal waarschijnlijk zijn waarde beter behouden.

Patek Philippe DamesChronograaf 7150 250R Replica

De beweging is hetzelfde. Het handmatig opgewonden Caliber CH 29-535 PS heeft zes gepatenteerde innovaties die stapsgewijze verbeteringen aan de chronograaf vertegenwoordigden. In het kort zijn dit: 1. De profielen van de tanden op de wielen van de tandwieltrein zijn geoptimaliseerd om elke aanhoudende sprong in de start/stop-functies van de chronograaf te elimineren. 2. Een verfijning van de wieldop van de kolom maakt het regelen van de beweging eenvoudiger en nauwkeuriger. 3. Een verbetering van de blokkeerhendel maakt de blokkeer-/remfunctie eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger. 4. Een nieuw onderdeel om onmiddellijke minuutregistratie te vergemakkelijken, betekent dat wanneer de chronograaf wordt gestopt en opnieuw wordt gestart, er zelfs geen fractie van een seconde vertraging is, noch is er een waarneembare sprong van de hand. 5. Een herfabricage van de hamers die de secondentellers weer op nul zetten, zorgt ervoor dat ze zichzelf aanpassen, waardoor de noodzaak voor aanpassing door een horlogemaker volledig wordt geëlimineerd. 6. De hamers worden op hun plaats gehouden door twee juwelen in plaats van door een paal, zodat ze soepeler en nauwkeuriger werken en minder afstelling nodig hebben.

Patek Philippe DamesChronograaf 7150 250R Replica

Er zijn ook innovaties die exclusief zijn gewijd aan de rattrapante-functie. Wanneer rondetijden worden gestopt, ontkoppelt een nieuw ontworpen isolator het split-secondenwiel van het chronograafwiel om ongewenste wrijving te elimineren en een verslechtering van de evenwichtsamplitude te voorkomen terwijl de split-secondenwijzer is geïmmobiliseerd. Een split-second hendel met een robijnrode rol tussen twee platte hartvormige nokschouders houdt de chronograaf en split-second wijzers precies uitgelijnd. Zoals ik al zei, zijn dit allemaal slechts incrementele verbeteringen door een merk dat de middelen en de expertise heeft om elk klein detail van een beweging te tweaken, van het niveau van echt goed naar echt geweldig.

De lunette van het nieuwe model is bezet met 72 diamanten van in totaal 0,78 karaat. Vintage details zijn onder meer gecanneleerde bandaanzetten, ronde geguillocheerde pushers, een saffierglas in doosstijl en een pulsometer, die een functie is van vintage chronografen. Het is waterdicht tot 30 meter. Dit Patek Philippe replica horloge kost $ 83.920 USD.