TAG Heuer Night Diver Aquaracer Professional 300 Klockor Kopia

Tag Heuer Aquaracer Night Diver Replika

Det 15:e bidraget till James Bond-serien The Living Daylights var inte precis det mest minnesvärda avsnittet för Ian Flemings numera legendariska superspion, men filmen från 1987 är fortfarande anmärkningsvärd som Timothy Daltons första besök på den fiktiva karaktären efter Roger Moores pensionering. från rollen (efter sju filmer som spänner över 12 år). För örnögda klockfans var det också anmärkningsvärt eftersom det var första gången MI6-agenten 007 bar en TAG Heuer falsk klocka på skärmen. Japp, den moderna Bonden var inte alltid en Seamaster-man – Dalton skulle bära vad som verkar vara en PVD-belagd ”glödurtavla” TAG Heuer Professional 1000 (folket på Calibre11 har bestämt sig för ref. 980.031 som den mest troliga möjligheten), återvänd sedan till Rolex Submariner för License to Kill innan Pierce Brosnan spänd på en Omega Seamaster 300 i Goldeneye, och resten, som de säger, är filmkunskap.

Tag Heuer Aquaracer Night Diver Replika

Ny i hälarna på omstarten av Aquaracer 300 från tidigare i år, utökar TAG Heuer redan sortimentet med en helt ny ”Night Diver” – en ultramodern, 43 mm DLC-belagd version av rostfritt stål med en helt lumed urtavla och märkets nyaste Caliber 5-motorn, för en kombination som samtidigt borde tilltala replikklock-fans, med sitt automatiska kraftverk, och fans av Bond-filmens universum. Slutresultatet bär den skarpa, taktiska känslan från de ursprungliga Heuer Professional replika-klockorna, men med all förfining i boettarkitektur och urtavladesign som vi har kommit att förvänta oss av ett modernt schweiziskt lyxnamn. Nu är det värt att nämna att TAG Heuer redan försökte starta om Night Diver med 2018 års DLC-belagda titanref. WAY108A, men kanske på grund av denna modells quartz-urverk och mer avantgardistiska design, blev den aldrig riktigt erkänd som den andliga efterträdaren till den ursprungliga 007-skärmburna klockan från 1987, även om Daltons klocka också kan ha varit en quartz- motordriven referens.

Men tack vare det mer klassiska formspråket i den nyligen förnyade Aquaracer-serien, känns den här senaste iterationen verkligen som att den överbryggar klyftan till de klassiska Heuer Professionals närmare, tack vare dess smygande fodralprofil, svärdslur och runda timmesmarkörer, även om de faktiskt är åttakantiga vid en närmare anblick — en nick till fodralets kantiga flanker och 12-sidig infattning (en tvåkant för de som håller poäng hemma). I slutändan är det knappast en nyutgåva av de ursprungliga falska ”Glow Dial”-klockorna, och den skarpvita moderna Super-LumiNova-urtavlan saknar den distinkta limegröna dagsglöden, men det är fortfarande det närmaste som TAG Heuer har kommit så långt till Dalton’s Night Diver under sin korta tid som 007.

 

Tag Heuer Aquaracer Night Diver Replika

Helt ärligt så älskar jag den här utgåvan. Den nya Aquaracer kopia är redan en markant förbättring jämfört med sin föregångare — från både ett komfort- och bärbarhetsperspektiv (det nya spärrspännet på gummiremmen är ett mästergrepp) till den avskalade, mindre avantgardistiska estetiken, det finns mycket att gilla här. TAG Heuer kom till och med på hur man bibehåller Aquaracers karaktäristiska ”slutar”-rattstruktur utan att kompromissa med ytans ljusstyrka – en särskilt snygg touch, när de flesta helt lummade urtavlor tenderar att ha en enda ytstruktur på vilken all lysande färg appliceras jämnt. För den udda underuppsättningen av dykkopia-klockor med helljusade urtavlor finns det verkligen inte så många moderna alternativ tillgängliga för samlare att överväga. Det finns förstås den nyligen gjorda Bell & Ross BR03-92 ”Full Lume” dykaren, liksom Citizen Promaster ”Fugu” NY0119 Full Lume, och sedan den mindre kända, men kanske mest trogna originalet, Heuer Professional designkort: Squale 500m ref. 1521 ”Lume.”

Medan startpriset för den vanliga repliken av rostfritt stål Aquaracer 300 är $2 800, kommer den nya kopian DLC-belagda Night Diver att befalla en liten premie med ett pris på $3 350 på sin integrerade gummirem med ovannämnda spärrdykarspänne.